Actieve school
Candea.nl

 

Culturele kunstzinnige vorming (CKV)

Het Candea College heeft cultuurcoördinatoren die de leerlingen samen met de mentoren en de kunstvakdocenten op een breed cultureel pad zetten. Het Candea college biedt een ruim aanbod aan kunstvakken. CKV is proeven van kunst en cultuur. Je kunt niet zeggen dat je iets mooi, lelijk, gaaf of saai vindt als je er niet eerst kennis mee hebt gemaakt. Wij proberen je de verschillende smaken van kunst te laten zien en ‘proeven’.

Bij het vak CKV dat op 3 VMBO, 4 havo en 4 Vwo gegeven wordt leg je een “kunstdossier” aan. Hierin houd je bij  wat je hebt beleefd in je ontmoetingen met andere culturen tijdens de activiteitendagen, wat je hebt gezien en gehoord in het museum, de schouwburg of de concertzaal, wat de zoektocht naar een kunstwerk in de buurt heeft opgeleverd, wat je hebt geleerd in de creatieve workshops etc.

Je maakt kennis met heel veel vormen van kunst en cultuur. Je bezoekt concerten, theatervoorstellingen en film- en dansvoorstellingen, je neemt deel aan workshops en gaat zelf aan de slag. Je werk veel in groepen aan een eindopdracht en je leert door theoretische maar vooral praktische opdrachten veel over kunst en cultuur. We hopen dat je zo meer belangstelling krijgt voor kunst en cultuur.