Actieve school
Candea.nl

Sporttoernooien

Het Candea College doet mee aan de Nederlandse scholierenkampioenschappen voetbal, volleybal, basketbal en badminton. Eerst neem je met je klas deel aan de Candea-kampioenschappen. Als je klas wint, ga je door naar de regionale voorronde. De winnaars daarvan gaan naar de landelijke finale (‘Mission Olympic’) in Amsterdam. Naast de klassenteams zijn er ook schoolteams.

Voor leerjaar 2 en 4 wordt jaarlijks een Candea-volleybaltoernooi gehouden. Leerjaar 1 en 3 hebben een basketbaltoernooi. Verder is er ieder jaar een zaalvoetbaltoernooi in Arnhem. Je mag een team vormen met klasgenoten, maar ook met leerlingen uit andere klassen. De schoolkampioenen gaan ook naar de Mission Olympic in Amsterdam.

Leerjaar 1 en 2 doen het hele jaar mee aan de strijd om het klassement ‘Sportklas van het jaar’. De klas die aan de meeste toernooien meedoet en daarin ook nog goed presteert, verzamelt de meeste punten. Ook de uitslag van de sportdag telt mee. De winnende klas gaat een middag naar de film met de mentor.

Een unieke gelegenheid voor leerlingen en leraren om elkaar op een andere manier te leren kennen, zijn de sporttoernooien voor de bovenbouw (leerjaar 4 t/m 6). Leraren spelen samen met leerlingen in één team.