Algemeen
Candea.nl

Veel gestelde vragen

Voorwaarden voor deelname

Ik heb thuis al een tablet, maar dit is geen iPad. Kan mijn kind ook met deze tablet deelnemen aan het project?
Nee, het is niet mogelijk om met een andere tablet dan een iPad aan het project deel te nemen.
Ik heb thuis al een iPad. Kan mijn kind ook met deze iPad deelnemen?
Ja dat mag, zie types en adviezen hieronder, mits er genoeg ruimte blijft voor school gerelateerde zaken. Het kan niet zo zijn dat een leerling geen ruimte heeft voor boeken of andere apps omdat er veel eigen muziek op staat bijvoorbeeld.

 

 • iPad-1: Nee, deze iPad is ongeschikt als device in dit project, dit komt door het ontbreken van een camera en het ontbreken van de laatste versie van IOS, het besturingssysteem van Apple
 • iPad-2: Met deze iPad kan volgend jaar worden deelgenomen, er kan eventueel in de toekomst een probleem ontstaan als dit type niet meer onder de updates valt vanuit Apple (IOS) Vanaf dat moment kan het zijn dat sommige nieuwe apps niet of niet goed functioneren
 • iPad-3 en hoger: geen probleem

 

Ons advies bij aanschaf van een iPad luidt: De iPad met Retina Display (iPad-3), met een opslagcapaciteit van 16GB.

Hoe kom ik aan een geschikte iPad voor mijn zoon/dochter wanneer deze in dit project wordt toegelaten?
U heeft in feite twee keuzemogelijkheden voor het aanschaffen van de iPad.

 

 1. U schaft de iPad aan via school. In dat geval zult u uw bestelling plaatsen bij ‘Studywise’, onderdeel van het bedrijf Switch. Zij verzorgen de inkoop en levering van iPads met de juiste specificaties. Daarnaast kunt u bij Switch ook direct een voldoende verzekering afsluiten.

 

Wanneer u de iPad aanschaft via Studywise krijgt u 10% korting op de adviesprijs.

De prijs van een iPad-Retina met 16 GB opslag zal daarmee op een aanschafprijs (incl. BTW) van € 454,50 komen.

U dient zelf via Studywise een geschikte verzekering voor de iPad af te sluiten. U krijgt daarbij keuze uit verschillende opties:

 • een uitbreiding van de garantie van 1 naar 3 jaar
 • een uitbreiding van de garantie van 1 naar 2 jaar
 • een uitbreiding van de garantie van 1 naar 3 jaar icm een verzekering. Hierbij is de iPad dus tevens verzekerd tegen bijvoorbeeld val- of waterschade
 • alleen een verzekering, zonder uitbreiding van de garantie. 

De bestelling van uw iPad bij Studywise zal online gebeuren via een portal. Wanneer deze site online is laten we u dat z.s.m. weten. Levering van de iPads gebeurt vervolgens op school, bij aanvang van het schooljaar 2013-2014.

 1. U heeft zelf al een iPad of schaft er zelf één aan voor uw kind. In dat geval is het van belang dat de iPad minimaal aan bovengenoemde specificaties voldoet om het onderwijsleerproces niet de blokkeren.
  Indien u zelf een iPad aanschaft bent u ook zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een voldoende  verzekering. Dit kunt u veelal bij de leverancier van uw iPad tegen aantrekkelijke voorwaarden regelen. 

Let op! Aangeven dat uw kind mee wil doen aan de pilot betekent niet dat deze per definitie is toegelaten. Wacht met het aanschaffen van een iPad voor onderwijsdoeleinden totdat u zekerheid heeft dat uw zoon/dochter mee kan doen.

Kan ik bij aanschaf van een iPad voor gespreide betaling kiezen?
Ja dat kan, de school heeft een afspraak met Studywise, een onderneming van onze ICT leverancier Switch waarbij u gespreid kunt betalen. Voor de service van het gespreide betalen berekenen ze een rente van zo'n 7-9% en de overeenkomst heeft een looptijd van 36 maanden. We krijgen als school een korting op de aankoopprijs van 10%. Vanzelfsprekend kunt u het te betalen bedrag via de portal ook in één keer voldoen via iDeal. Meer info op www.studywise.nl (Let op, de prijzen op die website zijn nog zonder onze korting.)

Op korte termijn komt er een specifieke bestelportal voor onze school online. Zodra deze online is en u kunt bestellen kunt u ook in deze portal de precieze kosten bekijken.

Is de iPad van mijn kind verzekerd?
Als uw kind zijn/haar eigen iPad gebruikt bent u zelf verantwoordelijk voor een verzekering. De school biedt geen verzekering aan voor de ouders. U kunt desgewenst via de leverancier een verzekering afsluiten.

Ook wanneer u koopt (of huur-koopt via gespreide betaling) via Studywise dan kunt u daar een verzekering afsluiten.

De school stelt leen-iPads ter beschikking om de tijd tussen schade en reparatie van het apparaat te overbruggen.
Als ik besluit niet mee te doen, loopt mijn kind dan het risico om volgend jaar in een andere klas te zitten?
Ja. Er worden pilotklassen geformeerd op basis van het aantal leerlingen in een klas dat zich bereid toont om mee te doen aan de iPad pilot. Dit kan tot gevolg hebben dat klassen (gedeeltelijk) opnieuw ingedeeld worden.
Mijn kind gaat meedoen aan het project, maar ik wil eigenlijk niet dat mijn kind zich op de social media begeeft. Is dit een probleem?
Ja. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de iPad biedt voor het onderwijs, zullen leerlingen op een aantal platforms accounts moeten aanmaken. Instemmen met deelname aan het project betekent dus ook dat uw kind zich ‘online’ gaat begeven.