Havo
Candea.nl

Vakinhoud en vaardigheden

In leerjaar 1, 2 en 3 volgt iedere havo-leerling hetzelfde onderwijsprogramma. Er is aandacht voor de vakinhoud én voor vaardigheden. Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar onderwerpen te kijken. Vaak werk je in groepjes aan werkstukken. Soms ga je buiten school op onderzoek uit. In de brugklas maak je ook kennis met HavoTech en HavoArt.

In leerjaar 2 zijn er ‘learning circles’ tijdens Engels, aardrijkskunde en het mentor-uur. Dan werk je als klas gedurende tien weken met een klas uit een ander land via internet en e-mail aan een onderwerp. Je Engels wordt er beter van en je moet samenwerken en informatie verwerven. Er zijn contacten met landen als Zuid-Afrika, Egypte, Roemenië, Letland en Bolivia.

Het Candea College heeft meteen in leerjaar 1 aparte havo-klassen. Je zit dus niet in de klas met gt- of vwo-leerlingen. Het voordeel is dat je onderwijs op je eigen niveau krijgt. Je verveelt je niet en je hoeft niet op je tenen te lopen. Als je toch in de verkeerde leerweg zit, is dat geen probleem. Je kunt na het eerste en het tweede leerjaar overstappen (en desnoods tijdens het schooljaar).