Nieuwe leerling
Candea.nl

Alvast kennismaken

Als je in de buurt woont, ken je het Candea College vast al van de buitenkant. In groep 8 leer je ook de binnenkant kennen. Zo wen je alvast een beetje aan je nieuwe school en hoef je je over de eerste schooldag op het Candea College geen zorgen te maken.

Dat kennismaken doen we op allerlei manieren. Als je op een basisschool in Duiven, Westervoort, Groessen, Loo, Lathum of Giesbeek zit, word je uitgenodigd voor minilessen op het Candea College. Je volgt dan met je klas drie lessen, die worden gegeven door een leraar in zijn of haar eigen lokaal. Behalve minilessen zijn er technieklessen, waarvoor de basisscholen worden uitgenodigd. Tijdens die technieklessen leer je creatieve oplossingen te bedenken voor problemen in de praktijk. Tegenwoordig worden veel problemen opgelost door robots, dus hier zullen jullie ook mee in aanraking komen. Woon je niet in een van de bovengenoemde dorpen, dan ben je alsnog van harte welkom om een keer mee te kijken op het Candea College.
Wil je kennismaken met het VMBO (BB, KB) of het Mavo? Mail dan naar Brigitte Bullée. Wil je kennismaken met technasium of Art (havo / vwo)? Mail dan naar Ernst Rutten.

Verder houden we altijd in januari een open dag. Dan kun je overal rondkijken, met leraren en leerlingen praten en vragen stellen. Er zijn ook optredens, demonstraties en informatiekraampjes. Natuurlijk mogen je ouders ook mee. Kort voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klas en je mentor. Het nieuwe schooljaar begint met een introductiedag.