Leerlingen winnen nationale finale

Leerlingen winnen nationale finale

16 mei 2019

van De Nederlandsche Bank in Amsterdam de finale van de landelijke Bizzkidz Management Competitie gewonnen. Daarmee mogen zij zich met recht ‘Managers van het Jaar 2019’ noemen. Zie ook ons vorige nieuwsitem.

Na vier intensieve voorrondes plus twee halve finalerondes via het internet wist het team Elite Dopjes Inc. van de 5 Vwo-leerlingen Ivo Dalleu, Manon Boerboom en Lars Middelkoop na een bloedstollende finaledag de overwinning binnen te slepen tegen teams uit onder andere Middelburg, Drachten en Antwerpen.
Volgens docent Marc Poorter van het Candea College hebben zijn leerlingen veel indruk gemaakt tijdens de finaledag, waarbij zij zich begaven op de markt voor computerspellen en computersoftware. “Ivo, Manon en Lars kozen voor een prima bedrijfsstrategie en hielden daar consequent aan vast. Het analyseren en doorrekenen van de informatie onder tijdsdruk hebben ze echt geweldig goed gedaan.”
Naast een grote beker mochten de winnaars alle drie een smart speaker mee naar huis nemen en werd de overwinning gevierd met een rondrit door Amsterdam in een 9 meter lange limousine.


< overzicht nieuws