Uitwisseling Gemünden - Candea College

Uitwisseling Gemünden - Candea College

16 mei 2019

Gemünden am Main. Het is uniek dat leerlingen van de mavo een internationale stage lopen.

De stageplaatsen zijn met bedrijven afgestemd: zo werken twee groepen leerlingen van 20 t/m 24 mei in ‘Dorfgemeinschaft Hohenroth’ (onderdeel van SOS Kinderdorf International). Hier verblijven mensen met een verstandelijke beperking en werken aan  belevings- en ontwikkelingsgerichte activiteiten. De leerlingen van het Candea brengen in een promotiefilm een aantal productieprocessen in beeld met ruimte voor de persoonlijke beleving van de werknemers ter plaatse. Een derde groep leerlingen gaat aan de slag in de stad Gemünden am Main in een project met het doel de uitstraling van Gemünden aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het eindproduct zal door de opleiding beoordeeld worden als een sectorwerkstuk.

De leerlingen en begeleiders, waaronder Ben van den Anker, lid van de centrale directie, verblijven in een hostel. Overdag zijn ze op hun stageplaats en ’s avonds zullen zij de dagopbrengsten uitwerken, werkafspraken maken en is er vast ook nog tijd voor ontspannende zaken zoals spelletjes, wandeling, kampvuur e.d.

Duiven heeft sinds 1988 een vriendschapsverdrag met de Duitse gemeente Gemünden am Main.  De belangen vanuit Duiven worden verzorgd door de Stichting Jumelage Duiven. De stichting Jumelage werkt nauw samen met het Komitee für Städtepartnerschaf Gemünden en ze organiseren samen jaarlijks uitwisselingen. In dit kader ondersteunt de gemeente Duiven/Stichting Jumelage en Connect to share de stage van 12 leerlingen van mavo 3 naar Gemünden am Main.

Onze leerlingen staan al in de Mainpost van Gemünden


< overzicht nieuws