require_once "include/functions_agenda.php"; require_once "include/functions_agenda.php"; ‘Nomansland Film Festival’, het Liemerse festival voor filmliefhebbers en jonge filmmakers

‘Nomansland Film Festival’, het Liemerse festival voor filmliefhebbers en jonge filmmakers


21 maart 2024

Op 6 & 7 april 2024 vindt het énige filmfestival in De Liemers plaats in de Turmac Cultuurfabriek en Het Musiater van Zevenaar. Het is een filmfestival vol producties, waarbij (jonge) Liemerse talenten de ruimte krijgen om te ontwikkelen. Het festival is tweeledig: filmvertoningen én Academy.

Voor jonge makers, geïnteresseerden en filmliefhebbers
De 1ste editie van Nomansland Film Festival heeft op zaterdagmiddag 6 april 2024 van 12.30 tot 20.00 uur een divers programma. Je kunt kiezen uit:

  • 2 films uit het reguliere aanbod van Filmhuis Zevenaar;
  • 2 keer een selectie van korte films;
  • De film “Zomervacht”, waarna de hoofdrolspelers Jarne Heylen, 17 jaar, en Joël in ‘t Veld, 18 jaar, vertellen over hoe zij het hebben ervaren om deze film te maken;
  • De film “Spitfire Overdue”, een lokaal verhaal waarbij de initiatiefnemer vertelt over creëren van dit digitale monument van Mervyn Wheatley;
  • Matthijs Kieboom, filmcomponist uit Arnhem, geeft een presentatie over hoe het is om filmmuziek te maken. Hoe pakt hij dingen aan, waar werkt hij mee, waarom is muziek zo belangrijk? Naast vertellen heeft hij een tal van voorbeelden van bekende (Nederlandse) films en series.


Premières op zondag
Op zondagavond 7 april zijn er 3 premières te bekijken in Het Musiater. De films die dan worden vertoond zijn van jonge Liemerse talenten, waarvan 2 speciaal voor dit festival een eigen film hebben gemaakt, onder begeleiding van de Nomansland Academy.
Na elke film is een Q&A met de makers.
Kom als filmliefhebber kijken en/of laat je als jonge maker inspireren!

Laat je verrassen
Sommige onderdelen van het programma zijn gratis, anderen kosten € 5,- inclusief een drankje in Grand Café Hal 12. De premières zijn gratis te bezoeken. Het volledige programma en meer informatie staat op de website www.nomanslandfilmfestival.nl.


< overzicht nieuws