Huiswerkbegeleiding

Blijft het leren voor toetsen lastig en kun je daar wel wat advies bij gebruiken? Of heb je hulp nodig bij dat ene lastige vak? Heb je liever al je huiswerk af voor je naar huis gaat, of raak je thuis snel afgeleid? Dan is de huiswerkbegeleiding van BijlesNetwerk misschien iets voor jou. We verzorgen huiswerkbegeleiding, bijles, hulp bij het ontwikkelen van studievaardigheden en meer. Lees hieronder wat dat precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn!

Huiswerkbegeleiding
Speciaal voor leerlingen die het lastig vinden om hun huiswerk te plannen of zelfstandig te werken, die hulp zoeken bij het ontwikkelen van studievaardigheden, of gewoon een rustige plek nodig hebben om hun huiswerk te maken, bieden wij huiswerkbegeleiding aan. Iedere schooldag zijn we van 14:15 tot 18:00 beschikbaar, gewoon in een lokaal op school. Doordat we met een heel team aan begeleiders werken, is er ruimte voor persoonlijke aandacht voor iedere leerling. 

Samen met wetenschappers van Tilburg University hebben wij de lesmethode Leren leren ontwikkeld. Hiermee werken we actief aan het aanleren en verbeteren van duurzame studievaardigheden, die je je leven lang van pas zullen komen. Dat betekent beter en effectiever leren leren, waardoor er thuis meer tijd overblijft voor leukere dingen!

Benieuwd hoe een middagje huiswerkbegeleiding echt is? Neem dan contact op voor een gratis try-out. Dit kan via anne.vanschaik@lyceo.nl of telefonisch via 06 11561890 ook via WhatsApp.

Bijles
Als je een extra steuntje in de rug nodig hebt voor dat ene lastige vak, dan is bijles misschien iets voor jou. Ook als je bijvoorbeeld een achterstand hebt bij een bepaald vak. Samen met een begeleider ga je, een-op-een, aan de slag om je resultaten te verbeteren. Je volgt bijles wanneer dat jou uitkomt, over stof die jij uitkiest. Helemaal op maat gemaakt, dus!

Studiecoach
Geen hulp nodig met huiswerk, maar wil je wel beter worden in het leren? Met een van onze studiecoaches werk je, zo vaak als nodig, aan je studievaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden zoals plannen, tijdsmanagement, of actief en effectief leren.

Faalangsttraining 
Heb je last van black-outs tijdens toetsen, of zie je door de stress de vragen niet meer? Dat is iets waar je aan kunt werken! Samen met een van onze gespecialiseerde begeleiders leer je methodes om overzicht te creëren, om te gaan met stress en je zelfvertrouwen een boost te geven.

Meer weten?
Meer informatie over huiswerkbegeleiding, bijles, tarieven, aanmeldingen en meer, is te vinden op onze vestigingspagina. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met Joyce Doornekamp, de waarnemend vestigingscoördinator.

E-mail: anne.vanschaik@lyceo.nl

Telefoon: 06 11561890 (ook via WhatsApp).

Lyceo Extra
Bijlesnetwerk werkt samen met kennispartner Lyceo. Samen zetten we ons actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat we nog meer doen? Kijk op lyceo.nl/lyceo-extra

Sociaal emotionele ontwikkeling ook centraal bij Q-highschool
Afgeknapt op dit vak: Eigenlijk gaat het wel lekker op school. Niet alle vakken zijn even leuk natuurlijk. Maar je begrijpt de stof én de lessen zijn gezellig! Maar net dat ene vak. Bah, iedere keer is het weer een enorme kluif om huiswerk te maken, de toetsen voor te bereiden en überhaupt de kracht te vinden om de les te volgen. Voor de leerlingen die echt afgeknapt zijn op een vak is dit 5-weekse traject ontwikkeld. Het is geen bijles maar je vindt door te ervaren (weer) plezier in het vak. Je wordt begeleid door een wegwijzer én professionele coach. Door het jaar heen worden diverse trajecten gekoppeld aan een vak aangeboden. Bekijk hier de actuele trajecten >>> https://q-highschool.nl/afgeknapt-op-dit-vak/