Praktisch

Lestijden

Vakanties

Vakantieregeling 2017-2018:

  • Herfstvakantie: week 42, maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober  2017
  • Kerstvakantie: week 52/1, maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018
  • Voorjaarsvakantie: week 7, maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari 2018 (valt samen met carnaval)
  • Paasvakantie: week 13, vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april 2018
  • Meivakantie: week 18, vrijdag 27 april t/m vrijdag 4 mei 2018
  • Hemelvaart: week 19, maandag 7 mei t/m vrijdag 11 mei 2018
  • Pinksteren: week 21, maandag 21 mei 2017
  • Zomervakantie: week 28 t/m 33, maandag 9 juli t/m vrijdag 17 augustus 2018

Boekenfonds

Het basisboekenpakket is voor ouders gratis. Ouders kunnen de boeken bij de firma Iddink bestellen. Aan het einde van het schooljaar is er een inleverdag waarop u (of uw zoon/dochter) deze boeken weer kunt terugbrengen. Er is dan een inleverteam van Iddink op school aanwezig om de boeken te scannen en te controleren op schade en vermissingen. Als alles in orde is geven zij meteen een inleverbewijs. Vooraf krijgen de leerlingen een brief met een inleverlijst. Wie de boeken niet inlevert op de inleverdag, moet ze op eigen kosten naar Iddink opsturen.

Extra ICT voorzieningen op Candea College

de school heeft een licentieovereenkomst met SLIM. Op grond hiervan kunnen personeelsleden en leerlingen (of hun ouders) ook software voor thuisgebruik bestellen. Dit kan alleen met het Candea-mailadres. De tarieven zijn sterk gereduceerd. Het voordeel kan oplopen tot honderden euro's. SLIM verkoopt ook games, tijdschriften, boeken, hardware, usb-sticks, inktcartridges en andere computerbenodigdheden.

Spreekuren

Wijkagent

Wijkagent agent Leon Meijer is op donderdagmiddag aanwezig van 13.30 – 15.30 uur.

Schoolarts

Op het Candea College houden de jeugdartsassistente, de jeugdarts en de jeugdverpleegkundige regelmatig spreekuur. Sommige leerlingen komen op eigen initiatief, anderen op advies van hun mentor. Leerlingen kunnen naar de jeugdarts/verpleegkundige met fysieke problemen, maar ook als ze niet lekker in hun vel zitten of zich zorgen maken. De jeugdarts is tevens lid van het Zorg Advies Team.

Informatie en contact Jeugdgezondheidszorg
• JGZ infolijn via 088-3556000 of via ggd@vggm.nl: voor (anonieme) vragen of om een afspraak te maken/verzetten of om teruggebeld te worden door de jeugdarts of verpleegkundige.
• www.vggm.nl/ggd/jeugdgezondheidszorg: voor onder meer folders over opvoeden/opgroeien en gezondheidsproblemen.

Klachtenregeling

Algemene klachtenregeling stichting Quadraam

Het Candea College maakt deel uit van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Het bestuur daarvan heeft een klachtenregeling opgesteld, die voor alle scholen onder het bestuur van toepassing is. In deze regeling kunt u lezen wat er voor afspraken zijn gemaakt over de behandeling van klachten. Zie voor deze klachtenregeling de website van Quadraam.