Onderwijs: opleidingen

Het Candea College is een brede school voor voortgezet onderwijs. We bieden een zeer breed onderwijsaanbod van de schakel-basisberoepsgerichte leerweg tot en met het atheneum, gymnasium en technasium. Lees hier meer over het Candea: Kennismaking Candea College 2022-2023

Een groot voordeel van een brede scholengemeenschap is dat je van opleiding kunt veranderen zonder van school te hoeven veranderen.

Bij vragen, graag contact opnemen via emailadres: info@candea.nl 

JIJ BENT PRAKTISCH EN WERKT GRAAG MET JE HANDEN

VMBO

Vmbo betekent ‘voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs’.
Het Candea College heeft twee vmbo-leerwegen: de basisberoepsgerichte leerweg (bb) en de kaderberoepsgerichte leerweg (kb). Beide leerwegen hebben een onderbouw van twee jaar en een bovenbouw van eveneens twee jaar. Bb- en kb-leerlingen zijn meestal praktisch ingesteld. Het belangrijkste verschil tussen deze leerwegen is dat in de kb- leerweg het niveau en tempo hoger liggen in vergelijking met de bb- leerweg.

Het Candea College heeft binnen de bb-leerweg een speciale leerroute, een schakelroute in de eerste twee jaren van de bb-leerweg op weg naar het derde leerjaar van de definitieve bb-leerweg. Leerlingen in deze sbb route krijgen meer ondersteuning en begeleiding. Het doel is dat leerlingen na leerjaar 2 overstappen naar de bb-bovenbouw. Om dat te bereiken, zijn de klassen vaak wat kleiner en is er extra ondersteuning vooral gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling, (begrijpend) lezen en rekenen.

> Lees verder

JE VINDT HET LEUK OM MET MENSEN OM TE GAAN EN JE HEBT GEEN HEKEL AAN BOEKEN

MAVO

Mavo staat voor ‘middelbaar algemeen voortgezet onderwijs’.
De Mavo is een brede opleiding met een groot aantal algemeen vormende vakken. De vakinhoud is het belangrijkst, maar er is ook veel aandacht voor vaardigheden zoals zelfstandig werken, samenwerken en plannen. De lesstof wordt op allerlei manieren aangeboden. Waar mogelijk werken we met concrete voorbeelden, simulaties en stages.

> Lees verder

JE VINDT LEREN LEUK EN JE BENT OOK EEN DOENER

HAVO

Kiezen voor het havo is kiezen voor een brede opleiding met uitstekende toekomstperspectieven.
Havo is een afkorting van ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. De opleiding duurt vijf jaar. Daarvan zit je drie jaar in de onderbouw en twee jaar in de bovenbouw. Met het havodiploma kun je eigenlijk alle kanten op. Het geeft toegang tot het hbo, maar je kunt ook via het vwo of het hbo naar de universiteit. In het hbo zijn vaardigheden als zelfstandig werken, samenwerken, plannen en presenteren erg belangrijk. Het Candea College begint met het aanleren daarvan al in leerjaar 1, met name bij de vakken ‘onderzoek & ontwerpen’ (technasium) en ‘art & design’ (een clustering van tekenen, handvaardigheid en muziek).

> Lees verder

JE WIL GRAAG ALLES WETEN EN LEREN VIND JE LEUK

VWO

De vwo-leerweg op het Candea College kent drie richtingen: atheneum, gymnasium en technasium. Bovendien is een combinatie van gymnasium en technasium mogelijk. Voor iedere leerling is er dus precies het goede onderwijsaanbod. Met het vwo-diploma kun je naar het hbo of naar de universiteit. Vwo is de afkorting van ‘voorbereidend wetenschappelijk onderwijs’.

Zowel de onderbouw als de bovenbouw van het vwo duurt drie jaar. In de brugklas maken leerlingen kennis met het gymnasium en technasium. Daardoor kun je aan het einde van de brugklas een goede keuze kunt maken.

> Lees verder