Q-Highschool

Innovatief onderwijs

Als Quadraamscholen bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om examenvakken te volgen die niet op de eigen school aangeboden worden. Dit organiseren we onder de naam Q-Highschool. Hiermee bieden we als school een breed scala aan nieuwe keuzemogelijkheden voor de leerlingen.
Een leerling kan het vak opnemen in de bovenbouw (vanaf havo 4 of vwo 4). Het is dan altijd als extra vak naast het reguliere profiel. De lessen vinden plaats op een van de Quadraamscholen in de regio. Het vervoer en toetsing daar omheen wordt centraal georganiseerd.

De vakken die op dit moment worden aangeboden op havo en vwo-niveau*:

  • Italiaans
  • Wiskunde D
  • Maatschappijwetenschappen

*Een leerlingen kan zelf het niveau van het vak kiezen

Via Q-highschool is er bij ons op school, voor alle afdelingen, ook de mogelijkheid om ‘Avonturen’ te volgen. Dit zijn trajecten van acht weken waarin een leerling op bijzondere wijze op zoek gaat naar antwoorden op leervragen uit het gebied van interesse van de leerling. Er worden in ieder blok verschillende avonturen aangeboden. Op dit moment zijn er dat bijvoorbeeld:

  • Fashion Victim
  • Relatie tussen mens en dier
  • Bouw je eigen drone

Een leerling leert precies die dingen die hij/zij leuk vindt, samen met leerlingen van andere scholen. Hierdoor komen ze ook op bijzondere locaties en leert van (externe) experts en inspiratoren.

Voor meer informatie over Q-highschool kun je op het Candea terecht bij:
Jan-Hendrik de Jonge, decaan havo/vwo
jh.dejonge@candea.nl