require_once "include/functions_agenda.php"; require_once "include/functions_agenda.php"; Q-highschool - Boost Yourself!

Q-highschool - Boost Yourself!


8 februari 2024

Zit uw kind wel helemaal lekker in zijn vel?
Voelt uw kind zich ook vaker zenuwachtig, somber, rusteloos, onzeker of angstig? Dat is niet gek in deze tijd! Heel veel leeftijdgenoten ervaren dit.
Ook nu de Coronatijd voorbij is, wordt uw kind geconfronteerd met vele uitdagingen: dat kan de prestatiedruk op school zijn; sociale druk door vrienden of op social media; een gebrek aan motivatie voor school of gewoonweg wat gebrek aan zelfvertrouwen.

Tieners worstelen natuurlijk sinds jaar en dag met vragen als: Wie ben ik? Wie wil ik worden? Wat heeft de toekomst voor mij in petto? Maar tegenwoordig wordt het gevoel van onzekerheid en onveiligheid soms verergerd door maatschappelijke ontwikkelingen zoals de onzekere situatie in de wereld en de klimaat-, woon- en energiecrisis. Zij kunnen van invloed op de geestelijke gezondheid en welzijn van uw kind.* Het lijkt er bovendien op dat het voor jongeren vandaag de dag lastiger is om met deze uitdagingen om te gaan. Niet voor niets doen steeds meer jongeren een beroep op de jeugdzorg. 

Boost Yourself! is er speciaal voor uw kind
Al sinds de Coronacrisis zien wij (Q-highschool van Quadraam) het als onze taak om de mentale gezondheid en het geluk van jongeren te bevorderen en mentale problemen in het latere leven te voorkomen. Om die reden bieden wij uw kind het Boost Yourself!-traject aan.
Dit traject heeft zijn succes in de laatste jaren al volop bewezen. Ongeveer 330 jongeren hebben al deelgenomen aan het traject. Het merendeel van deze deelnemers geeft aan dat ze zich lekkerder zijn gaan voelen en dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Ook de omgeving (mentor, ouders) ervaart het verschil.

Tijdens het Boost Yourself!-traject gaat uw kind intensief aan de slag met zijn/haar
persoonlijke plan van aanpak. De persoonlijke leervraag van uw zoon of dochter staat centraal. Tijdens het traject worden zij intensief begeleid door twee professionele coaches.
Aan het traject doen 8 tot 12 leerlingen mee van verschillende Quadraamscholen, leeftijden en opleidingsniveaus. De jongeren ondernemen allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten en leren vooral veel van elkaar.

Aanmelden
Zit uw zoon of dochter ergens mee? Dan is Boost Yourself! het ideale traject! Er deden al 330 leerlingen mee!
Lees alles over het Boost Yourself-traject op: Q-highschool.nl
De volgende edities van Boost Yourself! starten binnenkort:

 • Bovenbouweditie op de woensdag!
  Kick-off vrijdag 23 februari -> nog 5 plekken beschikbaar
 • Onderbouweditie op de vrijdag!
  Kick-off vrijdag 15 maart -> vol
 • Gemengde editie (voor onder- en bovenbouw) op de maandag!
  Kick-off vrijdag 5 april -> nog 12 plekken beschikbaar
  Bij voldoende belangstelling plannen wij nog extra trajecten dit schooljaar.

Meer informatie en aanmelden: https://q-highschool.nl/boost-yourself-2024/

*Gonneke Stevens, hoogleraar Jongerenwelzijn aan de Universiteit Utrecht stelt: “Heel veel partijen, waaronder de overheid, moeten aan de slag met het verbeteren van de toekomst voor de jeugd.” Een deel van de jongeren heeft intensievere zorg nodig, constateert ze. Dus de jeugdzorg moet kwalitatief goed en beschikbaar zijn. Bovendien is het belangrijk dat scholen blijven inzetten op de mentale gezondheid van hun leerlingen. Onderzoek wat op die plekken werkt.”


< overzicht nieuws