Terugblik thema ouderavond: Quality Time met je puber

Ouderavond

Een herkenbaar beeld: je wilt leuke dingen doen met je puberkind en een fijn contact hebben, maar de puber zelf heeft nergens zin in of vindt heel andere dingen belangrijker. Als ouder blijf je zitten met het gevoel dat je een belangrijke fase heel veel mist. 

Bovenstaande klinkt veel ouders bekend in de oren! Daarom organiseerde de Ouderraad van het Candea Collega afgelopen schooljaar een gratis thema-avond voor alle ouders van de oudervereniging in het teken van ‘Quality Time met je puber’. Tijdens de interactieve voorstelling van theatercollectief DNL kreeg de zaal inzichten hoe je als ouder kinderen kunt motiveren en kunt voorkomen dat je het tegenovergestelde bereikt. De acteurs speelden herkenbare situaties na en lieten valkuilen zien. Het publiek dacht goed mee en ging naar huis met een hoop praktische tips en ideeën. 

Heeft u de thema-avond gemist?
Dan bent u waarschijnlijk vast geïnteresseerd in de handout en motivatietips die aan het eind van de avond werden meegegeven. U kunt ze hier downloaden.

Op zoek naar een nieuw thema voor schooljaar 2022-2023
De Ouderraad van Candea College organiseert jaarlijks gratis thema ouderavonden. De commissie is ook voor dit jaar al druk aan het broeden op een nieuw thema. Zij staan altijd open voor suggesties van ouders. Heeft u een thema dat u graag eens belicht zou willen zien tijdens een ouderavond? Laat het ons vooral weten! Dan kan via secretaris@ouderverenigingcandea.nl.

Ouderavond 2